Dizaino sprendimai atviriems ir uždariems poilsio kampams

Poilsio kampas namuose ar lauke yra vieta, kur galima atsipalaiduoti ir pabėgti nuo kasdienės rutinos. Nesvarbu, ar tai atvira terasa, ar uždaras kambarys, tinkamai parinkti baldai ir dizaino elementai gali sukurti jaukią ir patogią erdvę poilsiui. Atviri ir uždari poilsio kampai reikalauja skirtingų dizaino sprendimų, kurie prisitaiko prie aplinkos ir padeda maksimaliai išnaudoti erdvę.

Atviri poilsio kampai

Atviri poilsio kampai, tokie kaip terasos, kiemai ar balkonai, yra puiki vieta atsipalaiduoti gryname ore. Tačiau šios erdvės dažnai būna veikiamos oro sąlygų, todėl svarbu rinktis baldus, kurie yra atsparūs drėgmei, saulės spinduliams ir kitoms aplinkos sąlygoms. Sintetinis rotangas, metaliniai baldai ar plastikiniai baldai yra puikus pasirinkimas atvirai erdvei, nes jie atsparūs oro pokyčiams ir lengvai prižiūrimi.

Dizaino sprendimuose taip pat svarbu atsižvelgti į šviesos ir šešėlio kontrolę. Skėčiai nuo saulės, tentai ar pavėsinės gali suteikti reikiamą pavėsį ir apsaugą nuo tiesioginių saulės spindulių, taip sukurdami malonią aplinką net per karštą vasaros dieną. Jei jūsų poilsio kampas yra atviroje vietoje, augalai gali būti puikus natūralus būdas sukurti privatumo jausmą, o tuo pačiu prideda žalumos ir harmonijos.

Uždari poilsio kampai

Uždari poilsio kampai, tokie kaip svetainė ar miegamasis, dažnai yra orientuoti į komfortą ir intymumą. Šiose erdvėse svarbu sukurti jaukią atmosferą, naudojant minkštus baldus, šiltus audinius ir apšvietimą. Minkštos sofos, foteliai ar poilsio kėdės, aptrauktos švelniais audiniais, tokiais kaip vilna ar velvetas, suteikia šilumos ir jaukumo jausmą. Tai erdvės, kuriose norisi atsipalaiduoti su knyga ar puodeliu arbatos, todėl baldai turėtų būti ne tik estetiškai patrauklūs, bet ir funkcionalūs.

Šviesos vaidmuo uždaruose poilsio kampuose yra itin svarbus. Rinkitės reguliuojamą apšvietimą – minkšta, šilta šviesa padės sukurti ramią ir atsipalaidavusią atmosferą. Grindiniai šviestuvai, stalinių lempų šviesa ar LED juostelės yra puikus pasirinkimas, leidžiantis pritaikyti apšvietimą pagal nuotaiką.

Jeigu ieškote baldų, kurie tiktų tiek atviriems, tiek uždariems poilsio kampams, juos galite įsigyti unminimal.lt – platus baldų pasirinkimas leis susikurti jaukią ir funkcionalią erdvę tiek viduje, tiek lauke.

Scroll to Top